Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Continua la fidelització del públic a la temporada d’espectacles de Cal Bolet i l’Auditori de Vilafranca, amb 400 amics més

El Teatre Cal Bolet i l’Auditori Municipal han tancat la temporada d’espectacles 2013-2014 amb més públic i un augment de la fidelització del públic. Un total de 72 espectacles i prop de 22.000 espectadors fan bon balanç d’una temporada marcada per l’augment de titulars del Carnet d’Amic, 400 més que la passada temporada.

Avui són 2.200 persones les que disposen del Carnet d’Amic de Cal Bolet i l’Auditori i poden gaudir de tots els seus avantatges, com l’aplicació de descomptes en la venda d’entrades o l’accés als abonaments de cada temporada. El perfil majoritari del titular del Carnet d’Amic és el d’una dona, i l’edat més habitual es troba en la franja de 30 a 40 anys.

La campanya del Carnet d’Amic ha tornat a fer créixer aquesta temporada la venda d’abonaments per a públic adult, un 35’7% respecte a la temporada passada. També ha experimentat un augment la venda d’entrades amb descompte, prop d’un 14% més. Els descomptes més utilitzats són el que s’aplica a les persones jubilades, als titulars del Carnet d’Amic i l’abonament 7/50%.

La programació de teatre, música i dansa per a les escoles, que organitzen la Diputació de Barcelona, el Servei de Cultura i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca sota el nom d’Anem al Teatre, ha mantingut els espectadors, trencant així el descens que havia patit durant les quatre darreres temporades. Hi han assistit 11.305 infants i joves des de P3 fins a batxillerat.

Pel que fa a la programació professional per a públic adult, guanya espectadors i per gèneres el teatre va congregar 3.263 persones, creixent un 11%; la música, 3.716 espectadors, creixent un 6% i la dansa, 289 espectadors, i una caiguda del 3%

Un total de 3.317 espectadors han assistit als espectacles de la programació familiar, amb una reducció de l’ocupació del 3’4% respecte la temporada anterior. El públic familiar registra una baixa d’espectadors, a causa de la programació de més espectacles de petit format i que cada vegada hi ha més oferta d’aquest àmbit. El Servei de Cultura ja treballa per diversificar i esponjar l’oferta de cara a la propera temporada.

Pel que fa a la venda d’entrades, el públic dels espectacles per a adults prefereix comprar les entrades anticipades a taquilla, un 20% més que la temporada anterior, mentre que en els espectacles familiars és just a la inversa, es compra més a través de Telentrada.

El percentatge d’autofinançament de la programació d’espectacles arriba fins a un 43%, un 11% més respecte l’anterior temporada. Ha pujat un 8% el nombre d’espectadors i la recaptació creix el 4’7%, afavorint el manteniment dels preus de les entrades i una menor repercussió econòmica per a l’Ajuntament de Vilafranca.

Aquesta ha estat la tercera temporada d’adhesió al programa Apropa Cultura, un programa socioeducatiu dels equipaments culturals adreçat als usuaris de centres socials que treballen amb persones en situació de desigualtat, discriminació, vulnerabilitat i en risc d’exclusió social. És una experiència d’inclusió i un recurs molt valorat pels educadors. Aquesta temporada, un total de 427 usuaris han gaudit d’aquest programa, un 20% més que l’any passat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: