Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Centenars de persones han celebrat el diumenge de Rams davant de la Basílica de Santa Maria

El dia de la Palma és una de les cites religioses amb més èxit de la setmana santa, especialment perquè els més petits són protagonistes.

Centenars de persones es van reunir ahir davant la Basílica de Santa Maria de Vilafranca per beneir les branques de llorer o d’olivera, palmes i palmons. Mossèn Jaume Berdoy va oficiar la cerimònia, davant d’una  plaça totalment plena amb gent sacsejant les branques, les palmes i els palmons per a procedir a la benedicció. Els palmons i les palmes blanques, degudament trenades amb formes artístiques i sovint acompanyades de llacets o algun petit regal, són els presents que els padrins regalen als fillols el dia de Rams i que es duen a beneir a l’església. Després es penja aquests elements als balcons de les cases, perquè es considera que porten bona sort i protegeixen dels efectes malignes de les tempestes i de l’entrada dels mals esperits. En el cristianisme el dia de Rams recorda l’entrada de Jesucrist muntat sobre un ruc a Jerusalem amb els seus deixebles, durant la Pasqua Jueva. Amb el Diumenge de Rams, comença la celebració de la Setmana Santa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: