Dissabte, 18 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Avui han finalitzat les tasques de desmantellament de la teulada d’uralita de l’antic Cinema Victòria

Durant tota aquesta setmana un equip d’especialistes de l’empresa AGD Desamiantados, ha estat treballant en un edifici del centre de Vilafranca.

Es tracta de l’antic Cinema Victòria que en els propers dies s’enderrocarà per construir-hi pisos per a la gent gran mitjançant un conveni entre la propietat, que és del Centre Agrícol, i l’ajuntament de Vilafranca. Però abans de l’enderroc ha calgut fer una operació complexa, que ha finalitzat avui, i que ha consistit en retirar les plaques de fibrociment de la teulada, conegudes popularment com uralites, i que estan fabricades amb amiant un producte que la legislació actual té prohibit, perquè pot ser cancerigen, i que per retirar-lo precisa d’importants mesures de seguretat.

L’operació s’ha fet en pocs dies i s’ha allargat una mica pel fort vent que hi va haver el dilluns.

A banda del vent les obres de desmantellament de la coberta del Cine Victòria no han tingut cap contratemps.

El operaris que treballen en aquest tipus de tasques es regeixen per unes normatives molt estrictes.

S’utilitza un vestuari tècnic de descontaminació, que és d’un sol us. És a dir que cada dia es canvia. Només poden treballar 4 hores al dia i han de portar màscares de protecció per la respiració, perquè el perill de l’amiant és quan es produeix pols i s’inhala.

Un cop acaben la seva feina els treballadors han de passar per una cabina de descontaminació.

Els treballadors exposats a l’amiant disposen de dues taquilles per evitar el contacte de la roba de treball amb la roba de carrer. Els treballs de retirada de la teulada ja han finalitzat i donaran pas a l’enderroc definitiu de l’edifici, que està previst que s’allargui unes setmanes i que comportarà també que s’hagin de tallar els carrers del voltant en alguns moments determinats com a mesura de seguretat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: