Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A partir del dissabte de la setmana vinent l’ambulatori de Vilafranca tancarà els caps de setmana

De fet l’ambulatori ja estava tancat les nits de cap de setmana, però fins ara mantenia el servei els matins i a les tardes.

A partir del 13 d’abril només obrirà les portes de dilluns a divendres de vuit del matí a nou del vespre. Així, tots aquells que hagin de visitar-se durant el cap de setmana s’hauran de dirigir a l’Hospital Comarcal. Fonts sindicals han apuntat a la nostra emissora que aquest canvi pot comportar alguna retallada de personal, però sobre tot el col•lapse del servei d’urgències de l’hospital, sobre tot tenint en compte que en aquests moments l’ambulatori de Vilafranca és l’únic que està obert els caps de setmana a tota la comarca.

La decisió del tancament és una mesura d’estalvi de l’Institut Català de la Salut, que assenyala que tots els professionals que duien a terme l’atenció dels caps de setmana a l’ambulatori es traslladaran al nou punt d’atenció de l’Hospital.  <br />L’ordenació de l’atenció urgent vol continuar potenciant l’atenció telefònica per evitar als ciutadans desplaçaments innecessaris. Per això, fora de l’horari d’atenció dels centres d’Atenció Primària , els ciutadans que tinguin alguna urgència han de trucar al número 061, , on els atendrà un professional sanitari que indicarà quina és l’acció més adequada per resoldre el seu problema de salut. Des dels sindicats es considera greu el tancament per la reducció de la qualitat en l’assistència sanitària que pot suposar a Vilafranca i al conjunt de la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: