Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Prop de 400 persones al concert de l’Orquestra Filharmònica d’Astana

Una Gran Gala Strauss Any Nou a càrrec de l’Orquestra Filharmònica d’Astana, formada per músics de diferents països d’Euràsia, ha donat el tret de sortida als 11 concerts solidaris de l’Obra Social de Caixa Penedès per aquest 2013. Gairebé 400 persones van gaudir de la música d’aquesta orquestra del Kazakhstan que està de gira per Europa. <br />

De gener a maig, el programa inclou actuacions d’orquestres, solistes, música coral i grups de primera línia, sempre a benefici d’entitats socials, la majoria del Penedès.<br />Per inaugurar el cicle, un plat fort, el concert de l’Orquestra Filharmònica d’Astana que provinent de l’Auditori de Barcelona oferia divendres, al Casal, un concert centrat majoritàriament en Johann Strauss a benefici de l’Obra Social Sant Joan de Déu.

El Cap de l’Obra Social de Caixa Penedès, Antoni Gistau, destaca la gran sort que ha suposat per els penedesencs gaudir d’aquesta orquestra de música clàssica.

La veu flexible i captivadora de la soprano Zhanat Baktay va embadalir als assistents…

Els beneficis d’aquest primer concert van destinats a l’Obra Social de Sant Joan de Déu per a la recerca en malalties neurològiques infantils. La coordinadora del projecte de recerca de l’Obra Social de Sant Joan de Déu, Mercè Tura, explicava les dificultats de la recerca en malalties infantils que ha experimentat una davallada de les ajudes del 40%.

El cicle de concerts solidaris de l’Obra Social de Caixa Penedès continua aquest diumenge amb un concert de corda i orgue a càrrec de Jaspen Ensemble. A més, fins al maig, l’Escolania de Montserrat cantarà un parell de vegades i també hi participaran Gerard Quintana i Jordi Batiste, Elena Gadel, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i el jove pianista Ilya Maximov.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: