Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Té amargo mostra a Vilafranca els efectes de les mines entre els sahrauís

L’exposició fotogràfica Té amargo, que es pot veure al passadís de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, és obra dels fotògrafs documentalistes Joseba Zabalza i Xavi Piera. <br />

Al llarg de les fotografies, Zabalza i Piera mostren el dia a dia dels sahrauís residents al Centre Residència Màrtir Sheriff, als campaments de refugiats sahrauís del Tindouf. Tots ells han estat víctimes de les mines i de la guerra i no es poden valdre per ells mateixos.

L’objectiu és la denúncia d’aquesta realitat poc difosa, com explica Xavi Piera.

Aquest treball de fotografia documental consta d’un llibre, amb 58 fotografies en total, i la mostra que en presenta prop de 30. Les imatges mostren la quotidianitat de la vida diària en aquesta residència i no se centren exclusivament en les situacions més dramàtiques.

Joseba Zabalza i Xavi Piera van conviure amb els residents del centre, al llarg de dues estades els anys 2010 i 2011.

Segons explica Piera, el Centre Residència Màrtir Sheriff es manté gràcies a petites aportacions solidàries com la de l’ACAPS Wilaya Alt Penedès.

Organitzada per l’ACAPS Wilaia Alt Penedès i Pol.len Edicions, l’exposició es pot visitar a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, fins el 18 de novembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: