Dimarts, 26 de març de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès millora l’atenció al part amb el nou bloc obstètric

<div style="text-align: justify;" />El nou espai, que està en funcionament des de fa uns mesos, ha estrenat 3 sales de dilatació i part que disposen de tot l’equipament per poder parir, incloent-hi l’atenció immediata al nadó que ho precisi.

A banda, també hi ha una sala convencional de parts, on es pot fer una atenció més especialitzada. Aquestes sales noves permeten que tant el ginecòleg, com la llevadora i l’auxiliar, puguin treballar en el mateix lloc des de que ingressa la dona fins que marxa a planta i a més, permet mantenir la intimitat de la parella dins el mateix espai. La sala de dilatació consta també d’un petit llit on es poden fer les cures habituals dels nadons després del part, sense tenir que separar-lo dels pares.</div>
<p style="text-align: justify;">Una altra de les millores del bloc obstètric és que abans, per exemple, si la dona es volia dutxar, havia de canviar de sala, mentre que ara ho pot fer dins la mateixa habitació. La supervisora de la Sala de Parts, i també llevadora, Glòria Villena, diu que aquestes eren unes millores necessàries que els facilitaran molt més la feina.

Ara mateix unes 7 llevadores i 6 auxiliars treballen en aquest nou servei, tot i que en cada torn, com a mínim, n’hi ha una de cada més el ginecòleg. <br />Una altra de les millores on les parteres guanyen en comoditat és en l’accés a aquestes sales, situades davant la recepció d’urgències, i en els llits que són totalment nous.<br /><br />Pel que fa a l’atenció al part natural també es dóna assistència, però mínima, controlant que tot vagi bé, sempre que no es necessiti medicalització. Respecte a aquesta qüestió, Villena explicava que sí que hi ha més dones que demanen un part sense anestèsia, però que el canvi no ha estat massa important, to i que sembla que és una pràctica que s’està tornant a posar de moda. <br />L’atenció a les dones també es completa amb entrevistes amb les llevadores que els hi expliquen el protocol d’assistència natural al part normal que tenen a l’hospital així com el d’atenció al nounat de baix risc. El pla es pot descarregar de la web de l’hospital a l’adreça www.csap.cat.

Enquesta

La sentència del Suprem em pot fer canviar d'opinió…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Ple municipal
Transmissió des de Vilafranca del Penedès
23:00
Penedès vespre
Informatiu diari
23:30
Casa de la Vila
Raimon Gusi

Penedès Televisió

20:00
Ple municipal
Transmissió de la sessió plenària de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
23:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
23:30
Músics d'aquí
Xell Montserrat - directora de coral

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: