Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Conveni entre Caixa Penedès i l’Espiga

L’Obra Social de Caixa Penedès i la Fundació l’Espiga de Vilafranca han signat un conveni de col•laboració per tal d’ampliar les instal•lacions dedicades a menjador on dinen les persones ateses per la Fundació. <br />

<br />La Fundació l’Espiga atén persones amb discapacitat que no poden incloure’s ni a l’escola ordinària ni al món laboral. L’edifici situat al carrer Eugeni d’Ors de Vilafranca acull l’escola d’educació especial Delta-Espiga, que atén 53 alumnes amb necessitats educatives especials, i el Centre Ocupacional, que acull 48 persones majors de 18 anys que segueixen programes d’ajustament personal i social i d’ocupació terapèutica. Els usuaris de la Fundació procedeixen de les comarques de l’Alt Penedès, Garraf i, actualment, també del Baix Penedès. <br />La immensa majoria d’aquestes persones dina al menjador de la Fundació, que té unes dimensions molts reduïdes, i que per poder donar-hi resposta ho fa en tres i dos torns, segons es tracti dels alumnes de l’escola o del centre ocupacional. A més, també s’habilita un dels espais destinats a tasques ocupacionals com a menjador, per tal de no dilatar excessivament l’horari dels àpats. A causa de les característiques de les persones ateses, totes necessiten suport verbal i la majoria, assistència directa per a l’alimentació. La manca d’un espai apropiat i diferenciat per a cada activitat dificulta el treball diari amb aquestes persones. <br /> <br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: