Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Lo Prado han arribat a Vilafranca amb ganes de poder fer bons castells

38 són els membres dels Castellers de Lo Prado que han viatjat des de Xile fins a Vilafranca per poder viure en primera persona la Més Típica i, sobretot, fer castells i aprendre per millorar el seu rendiment casteller.

Aquests són els objectius que el seu cap de colla, Marcos Lara, va destacar en una roda de premsa que dimecres va tenir lloc a la seu social dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot, on a més va emfasitzar els vincles emocionals i d’amistat que els uneix amb la colla castellera de la capital penedesenca. La història d’amistat que uneix als Castellers de Lo Prado i als Castellers de Vilafranca es remunta al 2006, quan van tenir lloc els primers contactes entre les dues entitats. Al gener del 2008 els vilafranquins es van desplaçar fins a Xile, que va ser el punt més àlgid de la relació entre les dues colles. Per Festa Major del mateix any, el 2008, alguns representants dels Castellers de Xile van venir a Vilafranca i, al 2010, una delegació vilafranquina es va tornar a desplaçar a Xile per participar, juntament amb els de Lo Prado, al Fòrum Universal de les Cultures de Valparaíso. Allà, els Castellers de Lo Prado van aconseguir el seu primer castell de 7, el 3 de 7.<br />Els xilens han vingut a Vilafranca per poder experimentar les emocions de les diades castelleres.La colla dels Castellers de Lo Prado va començar com un projecte de tallers a les escoles per introduir valors als més petits en cert risc social, però ara ja es declaren com una colla castellera més. Tenen una estructura d’organització interna com les colles catalanes, és a dir, amb una junta directiva i amb un equip tècnic. En aquests moments són al voltant d’un centenar de castellers. <br />Els Castellers de Vilafranca han preparat activitats pels de Lo Pardo durant la seva estada a Catalunya. A part de participar als assaigs dels de la camisa verda, visitaran diverses ciutats, com Barcelona, Sitges i Valls, on es trobaran amb les dues colles vallenques. A més, els Castellers de Lo Prado també han portat diversos castells de 6, i algun de 7, preparats per enlairar aquests dies a Catalunya. La principal actuació serà aquest diumenge a la Plaça Jaume I de Vilafranca, on compartiran plaça amb els Castellers de Berga. L’actuació començarà a les set de la tarda.  <br />Els Castellers de Lo Prado s’estan allotjats a l’alberg de Vilafranca i la seva estada a terres catalanes s’allargarà fins el proper 4 de setembre. <br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: