Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una empresa creada per l’ex-secretari general de l’ACM va arribar a tenir la seva seu a Vilafranca

Aquest dilluns el diari el País publicava una notícia en la que s’explica que l’actual coordinador general de la Diputació i ex-secretari general de l’ACM, Josep Maria Matas, era propietari d’una empresa que entre els anys 2005 i 2011 va facturar més de 600.000 euros a l’Associació Catalana de Municipis per resums de premsa, gestió de publicitat o estudis de mercat.

Es tracta de l’empresa Parés i Solé que no compta amb cap oficina ni treballador, més enllà d’un administrador únic. L’any 2004 el vilafranquí Joan Raventós Rafecas que era cap de premsa de l’ACM, va entrar com a administrador únic a l’empresa i fins i tot la seu social es va ubicar a Vilafranca durant uns mesos l’any 2005.  Arran de l’article del País, Josep Maria Matas va presentar ahir la seva dimissió a la Diputació de Barcelona argumentant que les informacions publicades posaven en dubte la seva honorabilitat i que no volia que això afectés la corporació. Matas ha aclarit que l’existència d’aquesta empresa figura en el registre d’interessos de la Diputació i ha afegit que en cap cas s’ha comès cap irregularitat.   El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, no ha acceptat la dimissió. També en relació a l’article l’Associació Catalana de Municipis ha emès un comunicat en el que vol aclarir les dades publicades.  En primer lloc, l’Associació Catalana de Municipis, reconeix l’empresa Parés i Solé S.L, com una de les empreses proveïdores de serveis entre els centenars de proveïdors que l’ACM ha tingut en els darrers anys.  Algunes de les persones que apareixen citades a l’article, han tingut relació contractual amb l’entitat en el desenvolupament normal de la seva activitat professional. Les relacions que ha tingut l’ACM amb aquesta societat mercantil s’adeqüen a la legalitat. El comunicat afegeix que l’ACM rendeix comptes en el format que s’ajusta a la llei.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: