Dilluns, 17 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els nens i nenes del Mas i Perera es fan càrrec de sis gallines de raça penedesenca i engrandeixen el seu projecte d’escola verda

Primer van ser l’hort ecològic i el jardí mediterrani que hi ha plantats al pati. Ara, els alumnes de l’escola Mas i Parera de Vilafranca acaben d’inaugurar el seu propi galliner amb sis gallines de raça penedesenca.

D’aquesta manera, el centre engrandeix el seu projecte d’escola verda i fa que els nens i nenes de l’escola coneguin com es treballa la terra i com es té cura dels animals.<br />Els més petits, els de P3, P4 i P5, seran els responsables de les gallines i les hauran d’alimentar, vigilar que tinguin aigua a l’abeurador i recollir els ous que ponguin quan es facin més grans. De moment, els infants estan entusiasmats amb la possibilitat de poder tocar aquests animals i fer-se’n càrrec perquè no els falti de res.<br />La construcció d’un galliner al pati de l’escola neix arrel de la iniciativa de l’AMPA del centre. Algunes mares i pares estan molt conscienciats amb el fet que els petits han de saber el que consumeixen. Per això els agrada la idea que vegin dia a dia com creixen els productes de la terra.
 

La instal·lació del galliner també implica un projecte educatiu perquè els nens i nenes d’educació infantil treballaran una sèrie de valors molt necessaris avui dia.

L’encarregat de construir el galliner ha estat el fuster Jaume Palomas. Ho ha fet amb materials ecològics i pensant en tots els detalls.

La inauguració del galliner ha estat envoltada de tot un espectacle. Els alumnes del centre han escoltat el butlletí setmanal de notícies que preparen per informar dels principals temes d’actualitat i, quan s’ha anunciat la posada en marxa del galliner, ha entrat a l’escola la gallina Ballarica de la Fira del Gall. Ella ha lliurat als alumnes una carta explicant la iniciativa perquè tots siguin responsables de tenir cura d’aquesta nova instal·lació.<br />El finançament del galliner ha anat a càrrec de l’AMPA, el manteniment el faran els alumnes i les mestres de primària, a més d’altres professionals del centre, i un avi de l’escola donarà un cop de mà quan sigui necessari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: