Dilluns, 17 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Servei Comarcal d’Habitatge posa en marxa un servei d’orientació i anàlisi d’hipoteques

A partir d’ara, totes aquelles persones que es vulguin assessorar abans de signar una hipoteca o els qui vegin que tindran alguna dificultat per pagar-ne les quotes disposen d’un nou servei d’assessorament al Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

El Servei Comarcal d’Habitatge ha posat en funcionament el que anomenen "El manual de la hipoteca" i que, en definitiva, és un servei d’orientació i anàlisi gratuït i obert a tothom qui ho necessiti.<br />Des del Servei han detectat que, a vegades, hi ha desconeixement per part de la persona que signa la hipoteca i per això volen aclarir tots els dubtes que sorgeixin abans que aquesta persona es trobi amb un problema.<br />El servei ha estat presentat pel conseller comarcal d’habitatge Sergi Vallès i el cap del servei comarcal de joventut i habitatge Joan Rodríguez. Aquest últim enumerava alguns dels dubtes que es poden solucionar només portant les dades bàsiques i la proposta del banc i destacava que, per exemple, hi ha gent que no sap que l’Euríbor pot pujar i baixar.
 

Durant la presentació del servei, s’ha insistit sobretot en que s’han de preveure les conseqüències que té la signatura d’una hipoteca, demanar-la segons les possibilitats reals i, sobretot, actuar a temps.

El manual de la hipoteca ja està penjat al web del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. I també s’ha presentat el servei d’Ofideute de la Generalitat, adreçat a les famílies que es vegin amb dificultats per assumir les quotes dels préstecs hipotecaris. Les persones que es trobin en aquesta situació també es poden informar al Consell Comarcal i ells els posaran en contacte si és necessari.<br />El Servei Comarcal d’Habitatge manté, a més, la borsa d’habitatges de lloguer, amb la qual posa en contacte propietaris amb possibles llogaters.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: