Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Creix l’atur al Penedès

L’atur a l’Alt Penedès ha augmentat de forma considerable aquest més de setembre.

La comarca torna a estar per sobre de la xifra dels 8.000 aturats i l’atur és més elevat aquest setembre que ara fa un any. Concretament a l’Alt Penedès a 31 de setembre s’ha registrat un atur de 8.109 persones, amb un increment de 289 nous aturats respecte del mes anterior i si es compara amb la xifra del mes de setembre de l’any passat la dada també és negativa, amb un augment de 797 persones. La taxa registrada per l’Oficina de Treball de la Generalitat a l’Alt Penedès és del 14’7% de la població activa, un punt per sota de l’atur registrat al conjunt de Catalunya aquest mes de setembre. D’altra banda Vilafranca ha trencat també la ratxa de reducció d’atur que portava en els darrers mesos i ha incrementat la xifra aquest mes de setembre en 148 persones, arribant als 3.450 aturats. Si es compara aquesta dada amb els aturats del setembre de l’any passat els números també són negatius donat que l’atur ha crescut en un any en 343 persones a Vilafranca. Repassant dades d’altres municipis observem com a Sant Sadurní s’ha incrementat en 30 aturats, arribant a les 722 persones, als Monjos són 641 aturats, 15 més que a l’agost, i a Gelida s’ha incrementat la llista en 8 persones arribant als 509 aturats aquest mes de setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: