Divendres, 17 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un grup de viticultors professionals recull signatures contra l’acord de limitar la producció als 12.000kg per hectàrea

Aquest col·lectiu, que ja a l’inici de la campanya de la verema va mostrar el seu desacord amb aquesta decisió del Consell Regulador de la D.O. Cava, està ara movent-se per tal de recollir més suports.

Fins ara, segons expliquen els seus portaveus, compten amb el suport d’aproximadament el 5% de la superfície vitícola de la D.O. Cava; però des de la Conselleria els han demanat que puguin tenir més suports per tal de donar més força a les seves demandes.<br />Aquests propers dies, fins dimecres, encara es poden signar els fulls de suport als establiments Joan Cortiada, EMMS, Marrugat i Agrosistem entre d’altres. La intenció dels promotors es poder arribar als 10% de la superfície vitícola de la D.O. Cava.<br />D’altra banda, i per tal de mobilitzar-se i fer sentit la seva veu, estant preparant també una trobada de cara a primers d’octubre davant la seu del Consell Regulador del Cava, a Vilafranca.<br />Recordem que el Consell Regulador va aprovar a mig estiu aplicar la norma del reglament que permet desqualificar la producció d’una vinya que superi els 12.000Kg per hectàrea. Una mesura que no satisfà aquest col·lectiu, però que a més consideren del tot il·lògic que s’hagi anunciat a pocs dies de començar la verema. Es queixen també que l’aplicació es basa en una parcel·lació que no s’ajusta a la realitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: