Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Regull ha negociat a Madrid no perdre la subvenció d’1 milió d’euros a Vinseum

Regull ha negociat a Madrid mantenir la subvenció d’un milió d’euros a Vinseum, assignada alhora per dos ministeris diferents, el de Foment i el de Cultura.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha estat recentment a Madrid per tractar d’una mateixa subvenció econòmica a Vinseum, per part de dos ministeris diferents. Es dóna la coincidència que l’Ajuntament va sol·licitar, i per separat, als ministeris espanyols de Cultura i de Foment una aportació d’un milió d’euros per a la rehabilitació del palau reial, seu del Museu del Vi de les Cultures de Catalunya. El consistori va plantejar-se les dues sol·licituds per tenir més garanties de fer-se amb l’ajuda de millora per a l’equipament museístic. Amb què no es comptava, i que rara vegada succeeix, és que les dues sol·licituds haguessin estat finalment acceptades. De manera que tant Cultura com Foment han assignat una atribució, casualment del mateix import i amb el mateix propòsit. <br />Tot plegat ho ha donat a conèixer el batlle al programa "Diàlegs" de Penedès TV. La negociació a la capital espanyola ha buscat no perdre els diners davant de la doble subvenció.

Així les coses, Regull ha reconegut que l’Ajuntament tenia temor d’acabar perdent paradoxalment el milió d’euros. L’alcalde, de fet, ha parlat "del molt perill" que hi havia de quedar-se sense res. Les negociacions a Madrid, dies enrere, han permès a l’administració vilafranquina respirar tranquils i alleugerits. El batlle es va reunir concretament amb la subsecretària del ministeri de Cultura, Mercedes Elvira de Palacio, amb qui ha remarcat la bona sintonia i l’entesa en tot el procés negociador.

Al ministeri de Cultura s’ha negociat també poder comptar amb dos cents mil euros per arrencar el projecte de la Universitat del Vi. Aquests dies, precisament, s’està elaborant "l’esquelet jurídic" per constituir-se la Fundació del centre universitari que l’haurà de tirar endavant. Caldrà veure properament, entre altres aspectes, quins seran els patrons d’aquesta Fundació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: