Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les retribucions dels regidors d’Olèrdola enfronta ApO-PM i CiU en una sessió en què també s’intercanvien propòsits de treball conjunt

En sessió extraordinària celebrada dimarts al vespre, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola va prendre diferents acords que regulen el funcionament polític de la institució en el mandat municipal que s’enceta.

<p />

ApO-PM i CiU van enfrontar-se en punts com les retribucions dels regidors i el personal eventual, però també es van intercanviar propòsits de treball conjunt. En el cas de CiU, el seu portaveu, Josep Maria Sánchez, va aprofitar la seva primera intervenció en el ple per subscriure un passatge del discurs d’investidura de Josep Tort, quan l’alcalde es referia a la voluntat del conjunt del consistori de treballar per millorar Olèrdola.<br />Per CiU, la Junta de Govern Local seria representativa de tot el municipi si comptés també amb un regidor del grup de CiU. Josep Tort explicava que estan oberts a l’entesa i anunciava que faran arribar un document de propostes a CiU. <br />En la sessió es va acordar mantenir les competències que es van delegar en el mandat passat del ple a la Junta de Govern Local. També es va acordar que la Junta es reuniria el 1r i 3r dilluns de mes, mentre que els plens serien el darrer dimecres de cada mes, per bé que l’alcalde es va mostrar obert a la proposta de CiU de fixar també en dilluns les sessions plenàries.<br />D’altra banda, amb el vot en contra de CiU, es va acordar el règim de retribucions dels membres de la corporació. Per assistència a Junta de Govern es percebrà 500 euros i per ple ordinari 250.

A l’alcalde se li compensa el terç de reducció de jornada laboral que té en el seu lloc de treball. El govern municipal va explicar que la proposta era igual a la del darrer mandat.<br />Des de CiU, Sánchez va qualificar com a desmesurat que per dues reunions de Junta i un ple es cobri 1.250 euros mensuals. L’alcalde va explicar que, de forma reconeguda, només 3 persones poden percebre retribucions per assistència a Junta de Govern. L’import es reparteix després a parts iguals entre tots els membres del govern, llevat de l’alcalde, que percep una quantitat equivalent a l’import que deixa de rebre per la seva reducció de jornada. Així, els regidors del govern percebrien prop de 600 euros. Tort va assegurar que Olèrdola estaria en un nivell de retribucions baix si es compara amb municipis similars.<br />En el ple també es va donar compte de la delegació de competències de l’alcalde als regidors. El nou cartipàs municipal estableix que Xavier Serramià és el nou regidor d’Ensenyament, Medi Natural i gestió d’edificis municipals. Arantxa Torres assumeix les regidories de Gent Gran, Joventut, cultura i promoció econòmica. Joan Forns seguirà sent el regidor de Brigada, Urbanisme i Via Pública. Eva Ruiz manté les regidories de Sanitat, Serveis Socials i Urbanitzacions; i Artur Santacana es fa càrrec de personal, hisenda, esports, comunicació, edifici de l’Ajuntament i Governació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: