Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC denuncia el bloqueig de CIU i PP a la inclusió del Penedès a la Llei de Vegueries el mateix dia que es va aprovar congelar-la

CIU va portar la congelació de la Llei de Vegueries al ple del Parlament, la setmana passada, en lectura única, és a dir sense donar opció a presentar esmenes, ni al debat. Van votar a favor de la suspensió Convergència i Unió, el Partit Popular i Ciutadans. <br />

La diputada d’ERC que representa al Penedès, Anna Simó, ha vingut a Vilafranca a explicar-ne els detalls i també a retreure a CIU i al PP els seus incompliments amb la Vegueria del Penedès.<br />Segons ha explicat, els republicans van haver de denunciar que el govern no havia inclòs la modificació a la Llei per incloure la vegueria del Penedès i a corre-cuita, i en plena campanya, CIU va entrar la proposta de modificació al registre del Parlament.  <br />Segons Simó, la vicepresidenta va al·legar que ho havia fet pel bé del consens perquè la Federació de Municipis era contrària.

 

La diputada republicana també ha denunciat que el PP i CIU es van oposar a incorporar a l’ordre del dia del darrer ple del Parlament la proposició de Llei que incloïa la Vegueria del Penedès. Amb el beneplàcit dels nacionalistes i dels populars s’hagués pogut aprovar la congelació de la Llei de Vegueries i al mateix temps, deixar aprovada la inclusió de la vuitena vegueria, la del Penedès. En aquest sentit, critica la intervenció de la diputada del PP totalment contrària al que el partit ha defensat al Penedès.

L’aprovació de la vegueria del Penedès pot anar al ple del Parlament en qualsevol altre sessió, però ERC creu que tocava la setmana passada.

<br />La diputada Anna Simó també parla de congelació "sine die" i retreu a CIU que en 6 mesos no ha estat capaç de portar al Parlament els projectes per modificar les 4 lleis estatals que impedeixen el desenvolupament de les vegueries. Si ho haguessin fet, ERC hagués votat a favor de la congelació de la Llei de vegueries.

D’altra banda, Simó ha anunciat que aquest dimecres el Parlament debat una resolució presentada pels republicans per nomenar un delegat del govern a l’àmbit de planificació territorial del Penedès i es pregunta què passarà i quin paper farà CIU. La diputada d’ERC recorda que tots els àmbits de planificació territorial en tenen.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: