Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VINSEUM mostra els magatzems on guarda més de 17.000 peces

Engrescats per l’interès despertat en les visites a les reserves del Museu de l’any passat, VINSEUM torna a obrir les naus on es guarden les peces que no estan en exposició a causa de les obres.

<p />

La gran transformació en la qual està immers VINSEUM també permet conèixer l’ingent treball realitzat per inventariar, diagnosticar, tractar i guardar cadascuna de les més de 17.000 peces que té VINSEUM. Una tasca imprescindible degut a l’inici de les obres al Palau, que es va traduir en una operació de trasllat de les peces i que va comportar molts mesos d’intensa feina.  <br />El conservador de VINSEUM, Jordi Farré, feia de guia diumenge i aprofitava per explicar la importància de la conservació. 

Diumenge passat es va poder visitar la Nau Sarriera i Cal Berger, on hi ha la col·lecció de premses i els fons d’etnografia i lapidari del Museu. Aquest diumenge al matí es pot visitar Cal Pa i Figues i el Fòrum Baltà, on hi ha emmagatzemades les obres d’art, ceràmica i vidre. La visita és gratuïta però cal reservar plaça trucant a la secretaria del Museu.

<br />Es tracta d’una nova oportunitat per fer el tafaner i veure les col·leccions del Museu d’una altra manera, en uns espais habitualment inaccessibles al públic, i sempre acompanyats de les explicacions dels responsables de conservació i restauració de VINSEUM. 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: