Divendres, 17 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La primera fase de la rehabilitació de Santa Maria ja lluirà per Nadal

Ahir al matí es va substituïr la creu que corona la façana de l’església de Santa Maria, un dels elements que juntament amb els campanars, presentava un greu deteriorament, i en el qual s’ha intervingut en diferents ocasions en els darrers anys.

Una gran grua ha dut a terme la tasca d’instal·lar la nova creu, després d’examinar l’estat de la base on s’ha col·locat.<br />Amb aquesta delicada intervenció, que ha estat seguida de prop per el rector i per membres de la Comissió Santa Maria 2020, es pot dir que les obres de la primera fase estan a punt de finalitzar. Així, després d’un any i mig de bastides, finalment Santa Maria quedarà al descobert per les festes de Nadal, com explica el rector mossèn Jaume Berdoy. 
<div></div>
Actualment ja es pot comprovar com el campanar de la dreta ja esta gairebé lliure de les bastides que servien de protecció des de mitjans del 2009 i que s’han utilitzat durant els treballs de restauració.

<br />Tot i que les obres estan a punt de finalitzar, encara no s’ha aconseguit tot el pressupost del seu cost i des de la comissió animen a continuar apadrinant pedres per col·laborar en la rehabilitació.<br />Ara a la comissió Santa Maria 2020 li tocarà avaluar quin serà el proper pas en aquesta complexa rehabilitació, com afirma Josep Maria Feliu.

Les peces extretes en aquesta primera fase de la restauració de Santa Maria es mostraran a l’interior de la basílica, a costat dels plafons informatius del projecte de rehabilitació.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: