Dissabte, 18 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’artista vilafranquí Amadeu Ferré planteja la transformació de materials com a manera de treballar en la seva exposició antològica

L’exposició, que porta per nom "Personatges", aplega un total de 22 vestuaris dissenyats i realitzats per Ferré. La mostra es va inaugurar el divendres i es podrà visitar a la capella de Sant Joan fins al 12 d’octubre.

<br />Aquests personatges creats per l’artista vilafranquí Amadeu Ferré pertanyen a diferents obres de teatre i cinema, com per exemple "El camino de Nueva York" de Federico García Lorca o "DK. pasajero en tránsito" de Rafael Amargo i és una oportunitat per a l’espectador d’apropar-se físicament al vestuari teatral.<br />Amadeu Ferré es va començar a dedicar a la creació d’aquestes peces després d’aficionar-se a elaborar màscares. Amb els seus treballs va fer un parell d’exposicions i li van proposar d’elaborar vestuaris i caracteritzacions més complexes A partir de l’experimentació, Ferré va treballar especialment amb la transformació de materials, és a dir, la utilització de materials diferents al teixit per a crear vestuaris. La tria dels personatges que es poden veure en aquesta exposició antològica tenen molt a veure amb aquesta transformació de materials.
L’acte de inauguració de l’exposició va anar a càrrec del dramaturg Ignasi Roda i va comptar amb la presència del regidor de Cultura de l’Ajuntament Raimon Gusi. També l’actor vilanoví Toni Albà es va deixar veure entre el públic.<br />L’exposició que es podrà veure a la Capella compta amb el suport de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i del Gran Teatre del Liceu.<br />El Servei de Cultura de l’Ajuntament ha previst, juntament amb Amadeu Ferré, donar als centres docents de la vila la possibilitat de realitzar visites guiades a l’exposició. Aquestes visites aniran a càrrec del mateix artista. Per poder gaudir d’aquest excepcional guia cal fer una reserva prèvia trucant al Servei de Cultura. Les reserves s’han de fer abans del dimecres de la setmana que ve.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: