Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els encausats per delicte electoral creuen que el cas serà arxivat

Els encausats penedesencs consideren que el cas serà arxivat després de la primera presa de contacte, les declaracions d’ahir al jutjat de Vilafranca.

Ahir al vespre, l’Escorxador de Vilafranca acollia una conferència per valorar el que havia passat al matí al jutjat d’instrucció número 2 de la capital de l’Alt Penedès. Dos dels encausats per delicte electoral, Raimon Soler i Xavier Navarro, i l’advocat d’aquest darrer, Sergi Marín, van explicar que les preguntes que els va fer el jutge i el desenvolupament de les declaracions apunten a que el cas serà arxivat, tal com ells demanen.<br />Recordem que durant la jornada electoral del 9 de març de 2008, a diversos indrets de Catalunya, es van muntar taules per recollir signatures per tal que el Parlament català tingui competències per a convocar referèndums vinculants en el marc d’una campanya de la Plataforma pel Dret a Decidir. Les juntes electorals de Barcelona i Tarragona van prohibir-ho i van retirar les taules de Vilafranca i Sant Pere de Riudebitlles tot identificant les persones que hi eren.<br />L’advocat de Xavier Navarro, Sergi Marín, constatava la sensació que es produirà finalment l’arxivament del cas.
Marín també comentava com pot evolucionar el procés d’ara en endavant i explicava que presentaran com a prova de la defensa la notícia que Vilafranca Televisió va emetre al seu informatiu el dia de les eleccions.

L’acte va servir per explicar totes aquestes qüestions d’una manera oberta a tothom.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: