Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

500.000 euros per a la participació ciutadana

Una quarantena de persones escollides a l’atzar participaran en el procés per assolir uns pressupostos participatius durant el 2010.

L’Ajuntament de Vilafranca va desenvolupar durant el 2009 una experiència pilot de pressupost participatiu, mitjançant la qual un grup de 40 persones de la vila es van reunir diverses vegades per debatre i donar la seva opinió respecte les prioritats d’inversions per al 2009. Així es va constituir un Grup de Participació Ciutadana format per 40 veïns i veïnes escollides a l’atzar del padró municipal en funció de diferents paràmetres com edat, sexe, barri de residència i procedència.<br />Aquest grup va decidir en què s’invertia una partida de 300.000 euros del pressupost de l’ajuntament de Vilafranca, com explica la regidora de Participació Ciutadana Dolors Rius.
Després de fer una valoració de la prova pilot realitzada l’any passat, s’ha cregut convenient tornar-lo a portar a terme enguany i escollir a l’atzar 40 persones més del padró municipal amb els mateixos paràmetres. Durant el 2010 aquestes persones coneixeran què és un pressupost municipal, com s’elabora i també podran fer propostes d’inversions que creguin prioritàries a executar durant el 2010 fins a un import de 500.000€. La regidora creu que l’experiència del 2009 va ser molt satisfactòria i per això recomana la participació al nou procés que s’obre ara.

Aquests dies, una selecció de persones està rebent una carta de l’alcalde convidant-lo a participar en el procés. Es tracta de persones residents al municipi de Vilafranca, homes i dones, d’entre 18 i 75 anys, dels diferents barris i de diferents procedències, de manera que en el grup que es configuri pugui tenir-hi cabuda una gran diversitat de visions i experiències com a ciutadans. El grup està convocat a una reunió el proper dimarts a les vuit del vespre a l’ajuntament per explicar-los com funcionarà tot plegat. La tècnica de Participació ciutadana Montse González ho explicava amb més detall.

El grup treballarà des del mes de març fins al de juny amb l’objectiu de proposar i prioritzar un llistat d’inversions que amb l’ajut de tècnics municipals caldrà valorar per arribar a presentar una o diverses propostes a executar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: