Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Firart recull 3.684 euros en una edició clarament marcada per la crisi econòmica

La vint-i-dosena edició del Firart ha estat marcada per la crisi econòmica. Els organitzadors ja van optar per reduir preus d’entrada i fer les obres més assequibles per a tothom. Amb aquesta decisió han aconseguit que el Firart hagi estat lluït com sempre però la recaptació ha estat baixa. En total són 3.684 euros, la meitat que l’any passat quan es van recollir 6.812 euros.<br />

En qualsevol cas, la subhasta, celebrada ahir al vespre al pati de l’escola Estalella i Graells, va ser un èxit de públic. L’encarregada de conduir la subhasta era la presentadora del programa de castells Quarts de Nou Elisabeth Carnicé qui, just abans de començar, explicava les seves sensacions. Considerava un honor poder conduir l’acte en una ciutat castellera com Vilafranca.<br /><br />A la subhasta es van lliurar 27 peces. La més cara era una obra de Lluís Masachs per la qual van pagar 360 euros. En segon lloc, per 260 euros cadascuna, les obres de Guillem Noya, August Rossell i Pep Ventosa. <br /><br />I, finalment, per 240 euros cada peça, els treballs de Maria Teresa Baltasar, Miquel Àngel Fuentes i Àngels Meler. La majoria dels artistes són vilafranquins.<br />D’altra banda, en el transcurs de l’acte d’ahir es van lliurar els premis del concurs de pintura Nadal Cava. El primer premi, de 1.200 euros, va ser per a Isma Pueyo, de Sant Cugat del Vallès. El segon, dotat amb 600 euros, va ser per al vilafranquí Cristòfor Casanovas. I, el tercer premi, de 300 euros, va anar a parar a mans de l’artista Carme Bassa, de Pratdip.<br />Ja avui, un dels organitzadors, el Ricard Rafecas, feia la seva valoració de la vint-i-dosena edició del Firart tot remarcant que la crisi s’ha deixat notar.<br /><br />En l’edició del Firart d’aquest 2009 hi participaven 66 artistes dels quals 43 són del Penedès, la xifra més elevada de la història d’aquest esdeveniment cultural.<br /><br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: