Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Artivisme, una iniciativa entre art i activisme cultural

<br />Del 26 al 30 de juny s’estrena el primer festival Artivisme. Mostra de creacions per a la transformació social.

 

El títol i el subtítol d’aquest festival multidisciplinar deixa prou clara la seva finalitat. El col·lectiu de joves vilafranquins Els Trobadors. Teatre de carrer ha engegat una iniciativa que es presentava aquesta setmana a l’Escorxador i que sota el nom de Artivisme reunirà en diversos escenaris de Vilafranca un seguit de propostes i espectacles artístics amb voluntat de conscienciar socialment sobre diversos temes concrets.

La mostra, a banda de tenir en comú la seva vessant crítica i d’interpretació de la societat actual, servirà per donar a conèixer diferents artistes i companyies locals, comarcals i, fins i tot, internacionals.<br />Els Trobadors han buscat una àmplia varietat de treballs amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca, l’Institut Milà i Fontanals i el Teatre Municipal Cal Bolet. El col·lectiu organitzador compta amb una desena de persones i va néixer en el si del Grup d’Esplai Parroquial. Ara han preparat un espectacle titulat Ouroboros que s’estrenarà en el marc del festival Artivisme.

La programació d’Artivisme comença el divendres 26 de juny a les deu de la nit amb la representació a Cal Bolet de Paraules encadenades, de Jordi Galcerán, a càrrec del grup El Molí dels Monjos. El dissabte 27, els Trobadors presentaran a dos quarts de deu a la Plaça Jaume I l’espectacle Ouborosos. I, a un quart d’onze, al mateix lloc AraÉsDemà ofereix el projecte poètico musical Eskamot poètic Miquel Martí i Pol.<br />El dilluns 29, a L’escorxador, l’associació cultural L’aranya creació farà un vídeotaller titulat Llavors sobre la pedra. Finalment, el dimarts 30, al pati del Milà i Fontanals, la Red juvenil de Medellín presenta l’espectacle Entre cuerpos y tambores habla la esperanza, a partir de les vuit del vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: