Dimarts, 21 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC critica el creixement desmesurat del POUM de Sant Pere de Riudebitlles

Els regidors d’Esquerra consideren que el futur pla urbanístic de Sant Pere de Riudebitlles pot facilitar un creixement desmesurat i convertir un municipi de 2.320 habitants en un que superi amb escreix els 5.150 habitants, al llarg dels propers 12 anys.

 

<div></div>
Uns 150 veïns del poble van assistir, dissabte passat, a l’acte que els regidors republicans van convocar per presentar la informació sobre l’actual redacció del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal.<br />Els regidors d’Esquerra van presentar les dades i les imatges de les àrees que quedarien afectades per aquest creixement que consideren sobredimensionat. A Sant Pere, actualment hi ha entre cases velles i pisos la quantitat de 150 habitatges buits, fet que als ulls dels republicans suposa una dada contradictòria a tenir molt en compte.

ERC també qüestiona que, contradint el recentment aprovat Pla Director de l’Alt Penedès,  la proposta de fer un nou polígon industrial suposa afectar una amplia zona de sòl protegit de vinya i de regadiu. Ells proposen racionalitzar i reorganitzar l’actual sòl qualificat com a industrial, fet que aportaria 150 hectàrees pendents d’ubicar-hi nova indústria i evitaria malbaratar sòl de vinya i regadiu, mantenint el valor afegit d’aquests terrenys i del municipi. <br />Esquerra no entén per què l’actual govern municipal del PSC-GIR-CIU pretén realitzar aquest creixement tan sobredimensionat i es pregunta quins interessos hi pot haver al darrere. També proposa als veïns realitzar una presentació massiva d’al·legacions per rectificar l’actual redactat del POUM i es posa a disposició dels que ho desitgin per assessorar-los en aquells dubtes que tinguin al redactar-les.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: