Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El sector de l’automoció està poc arrelat a la comarca

El sector té poca connexió amb els agents del territori, segons l’estudi de detecció de les necessitats d’innovació del sector presentat al Consell Comarcal.

Les conclusions d’aquest estudi s’han presentat al Consell Comarcal, i son fruit del treball que ha fet la Fundació Cirem per conèixer la situació actual de les empreses del sector de l’automoció, però també per apuntar els seus reptes de futur.

Així, Josep Gay, director de l’equip que ha fet l’estudi, ha recalcat que es tracta d’un sector amb poc arrelament a la comarca, però que te un bon sentit de la innovació. Aquesta és una característica que seria positiva si hi hagués més contacte amb els agents del territori. Tot i això es tracta d’empreses amb un elevat grau de dependència de les multinacionals i amb poca diversificació de clients; a banda de tenir un elevat risc de deslocalització.
L’estudi apunta també que el sector auxiliar de l’automoció és un sector amb potencialitat estratègica per al desenvolupament del territori, com dèiem per la seva capacitat d’innovació i per la possibilitat d’oferir llocs de treball tant qualificats com no qualificats als joves de la comarca. Una situació però, que està dificultada per el seu escàs compromís amb el territori i de contacte amb el teixit social.<br />D’aquestes consideracions generals, però, l’estudi destaca el cas de l’empresa Robert Bosch, que seria la pionera en instal·lar-se a la comarca i que te una implicació o relació amb la comarca més alta que la resta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: