Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’arrencada de vinyes prevista a la OCM no serà una prioritat pel Departament d’Agricultura

El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha dit al Parlament que la reforma de l’Organització Comuna de Mercats en el sector de la vinya i el vi és beneficiosa per al sector i que una de les mesures que es prioritzarà, en gran mesura, serà la promoció dels nostres vins. Llena s’ha posicionat així arran de la interpel·lació del grup d’ICV-EUiA sobre aquesta reforma.

El conseller ha dit que certs aspectes de la reforma de l’OCM del vi ja es començaran a aplicar aquest mateix mes d’agost, com va afirmar la Unió de Pagesos fa uns dies a Vilafranca. Així, les dues primeres mesures que entraran en vigor seran les arrencades voluntàries de les plantacions, com a mesura de caràcter social, i la promoció. Respecte a aquestes actuacions, el conseller ha afegit que l’arrencada no serà una prioritat del Departament, en canvi, sí que hi haurà una aposta important per la promoció dels vins.

El conseller Llena ha afirmat que “ara és el moment d’afinar certs aspectes i caldrà determinar quina quantitat del sobre estatal va dirigit a Catalunya”. Recordem que Unió de Pagesos ja feia aquesta exigència fa unes setmanes.

En relació a la liberalització de les plantacions, Llena ha exposat que s’ha aconseguit un ajornament fins el 2015 amb un període transitori de 3 anys més. Per tant, realment s’ha ajornat la liberalització fins el 2.018.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: