Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La finca de Bodegues Pinord al Priorat és la primera d’Espanya que obté la certificació Demeter

Mas Blanc cultiva exclusivament des dels seus inicis, fa 12 anys i en totes les seves 18 hectàrees, vins ecològics; cosa que va facilitar en gran mesura la introducció de l’agricultura biodinàmica fa uns tres anys.

Després d’aquest curt període, la finca de Bodegas Pinord va obtenir oficialment, el passat 21 de gener, la certificació Demeter que l’acredita en la pràctica de l’agricultura biodinàmica en la producció i elaboració dels seus vins. Mas Blanc es converteix així en la primera, i de moment única, finca de tot Espanya certificada per a realitzar agricultura biodinàmica en els seus vins.

El director tècnic de Mas Blanc, Jaume Vallès, ha explicat al magazín La Plaça, que l’agricultura biodinàmica implica retrocedir a pràctiques ancestrals i al mateix temps, va un pas més enllà que la ecològica.  

Vallès ha explicat a La Plaça els diversos preparats i compostos que s’utilitzen, tots ells realitzats amb plantes medicinals i minerals, que regeneren la terra per dins i el cep per fora. En conjunt es poden aplicar 7 preparats, sempre en funció de les fases lunars i els solsticis.

El segell de qualitat Demeter distingeix als productes procedents de l’agricultura biològica-dinàmica, garantint que es compleixen els requisits de la normativa orgànica europea i que, a més, es compleixen les normes de producció i d’elaboració que estableix Demeter, amb els criteris més exigents i exclusius, a través de cada pas, fins el producte final.

Demeter Internacional és una associació sense ànim de lucre, fundada al 1997 per 19 organitzacions d’Europa, Amèrica, Àfrica i Austràlia, que actualment representa a uns 3.000 productors de 35 països.

La finca Mas Blanc disposa d’ una plantació de 55.000 ceps i aquest any 2008 en sortiran prop de 40.000 ampolles.

Vallès és taxatiu quan afirma que els vins de Mas Blanc seran diferents.

 

Balcons i +7, els dos vins que es produeixen a la finca, sortiran al mercat com a biodinàmics al 2009 i 2010, però a finals d’aquest 2008 ja en sortirà una primera producció d’ampolles de vi jove biodinàmic amb una nova etiqueta, Clos del músic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: