Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’IES El Foix participa en el Dia Internacional de la Commemoració de les Víctimes de l’holocaust

Cinc alumnes de 1r de Batxillerat de l’IES El Foix de Santa Margarida i els Monjos i dos professors van assistir a l’Acte amb motiu del Dia Internacional de la Commemoració de les Víctimes de l’Holocaust que es va celebrar al Parlament de Catalunya el 22 de gener.

Abans d’anar al Parlament, les alumnes van visitar la seu de l’Amical Mauthausen on van poder consultar la Biblioteca i l’Hemeroteca, i parlar amb un dels supervivents dels camps nazis, Edmun Gimeno, que els va explicar la seva experiència en els camps d’extermini i la necessitat que les joves generacions servin el record d’aquests fets, ara que els testimonis directes van desapareixent per raons d’edat. Allà es van reunir amb els altres cinc instituts catalans que participen en el Projecte. Aquest es desenvolupa durant tot el curs, al llarg del qual els alumnes participants han de fer un seguit de lectures i debats sobre aquest tema, i que clou el mes de maig amb el viatge dels alumnes i professors al camp de Mauthausen, i el relat posterior de la seva.

Després es van desplaçar al Parlament, on van trobar-se amb els representants institucionals i dels diversos col·lectius socials que patiren l’empresonament en els camps d’extermini nazis. Un representant de cada un d’aquests col·lectius, i dels alumnes participants en el projecte, van intervenir per expressar els seus sentiments, i va cloure l’acte el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach que va insistir en la necessitat del record i d’evitar que fets semblants es puguin repetir.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: