Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El regidor d’ICV a Sant Llorenç d’Hortons ha trencat el pacte de govern amb el PSC

Tot i que es fa efectiva avui, el 2 de gener el regidor ecosocialista, Ignasi Corral, va presentar la renuncia com a membre de l’ equip de govern de Sant Llorenç, deixant les regidories de Governació, Relacions Institucionals i Medi Ambient, així com la primera tinença d’ alcaldia.

La renúncia ha estat “discreta” en paraules de Corral a Ràdio Vilafranca i no pretén generar problemes de governabilitat, però deixa al PSC en minoria.

Els motius que han originat aquesta dimissió i el trencament del pacte, renovat per segona vegada el passat mes de maig, són diversos però Corral destaca la prepotència i pèrdua de confiança en el grup del PSC, amb qui ICV ja no se sentia còmode, just desprès de les eleccions.

 

El regidor d’Iniciativa creu que l’ apropament entre PSC i CIU està darrera de la seva incomoditat, fins al punt d’afirmar que “la socioconvergència sembla haver arribat a Sant Llorenç”, fet que no poden compartir. De fet, Corral no sap si Convergència i el PSC han pactat però parla de “pacte tàcit o explícit”.

 

Ignasi Corral recorda els atacs que ha rebut, tant ell com el mateix alcalde Carles Baiget, per part de CIU en els darrers anys i encara se li fa més estrany aquest pacte.

Un cop efectiva la renúncia al càrrec, ICV manifesta la seva intenció de continuar treballant per Sant Llorenç, ara des de l’ oposició, amb esperit crític i en positiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: