Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès i el Garraf mantenen la tendència de creixement econòmic i demogràfic dels últims anys

Aquesta és una de les principals conclusions que es desprèn de l’Anuari Socioeconòmic 2.006 publicat per la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Les dues comarques mantenen una fase de creixement econòmic, urbanístic, social i demogràfic que dura des de fa uns 8 o 10 anys. També augmenten els contractes indefinits i només baixa la taxa d’atur.

El gerent de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Frederic Ràfols, qualifica aquest creixement continuat de fet insòlit i ho atribueix en part, a la immediatesa amb què es disposa de dades i estadístiques com les de l’Anuari.

Un altre fet destacat per Ràfols és el ritme de creació d’empreses. En aquest sentit ha destacat l’augment del 20% en el primer semestre de l’any, que han registrat al servei d’assessorament a la creació d’empreses que ofereix la Mancomunitat.

 

L’Anuari d’Indicadors Socioeconòmics de l’Alt Penedès i el Garraf, que es va presentar ahir, és un recull sistemàtic i agrupat de la informació dels 33 municipis de les dues comarques.

L’alcalde de Vilafranca i vicepresident de la Mancomunitat Intermunicipal Penedès-Garraf, Marcel Esteve, afirma que la tendència de creixement actual els esperona a treballar per consolidar-la.

 

Per segon any, Caixa Penedès s’ha fet càrrec de la publicació de l’Anuari d’Indicadors Socioeconòmics de l’Alt Penedès i el Garraf, del qual se n’ha fet una tirada de 500 exemplars.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: