Dissabte, 18 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La dansa oriental arriba a Vilafranca de la mà de la companyia Farasha

Aquest cap de setmana s’ha celebrat el Quart Festival de dansa Oriental de Vilafranca. Per fer-ho la companyia de dansa oriental i creativa Farasha ha organitzat tot un seguit de tallers i espectacles per divulgar les diferents danses que es coneixen com a oriental, com la persa, la hindú, el folklore àrab, la sufí i un llarg etcètera.

Un dels plats forts d’enguany era l’espectacle del Grup Derviche de El Caire, un grup de ballarins d’Egipte que malauradament no van poder actuar per un problemes de visats amb l’ambaixada. Tot i l’entrebanc la presidenta i coreògrafa de Farasha, la Nefer Shu té la voluntat de portar els Derviches properament perquè tothom pugui gaudir d’aquest ball tan especial. Una altra cita important del cap de setmana Oriental ha estat l’espectacle El Retrobament de la Deesa, un espectacle on han participat més de 60 ballarines entre la companyia Farasha i les alumnes de l’acadèmia de la Nefer Shu. L’interès per la dansa Oriental i la seva cultura esta creixent arreu i a Vilafranca any rere any augmenta el nombre de dones i homes que volen gaudir d’aquest art a través de la dansa o dels instruments associats. Enguany l’acadèmia té més de 100 alumnes.

El retrobament de la Deesa és un espectacle creat especialment per aquest Festival Oriental. En total es van poder veure 20 actuacions ambientades en diferents deeses de la mitologia Oriental. En definitiva prop de dues hores de dansa Oriental plenes d’encant i màgia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: