Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Censuren el cartell de FM de Sant Pere de Riudebitlles

Sílvia Isach guanya el concurs de la portada de Festa Major però és censurada per l’equip de govern de l’Ajuntament.

El passat dimarts 19 de juny, el Jurat de la Comissió de la Festa Major de Sant Pere de Riudebitlles, convocat per l’Ajuntament del municipi i format per membres de les diferents associacions i entitats culturals que participen a la Festa Major, va donar com a obra guanyadora del concurs la de la jove artista riudebitllenca de forma unànime. Tots els deu components del jurat van votar a favor d’aquesta resolució davant del regidor responsable de l’àrea de festes i cultura de l’Ajuntament. Aquesta decisió, però, va ser revocada pel govern municipal, format pels grups del PSC i CIU, en una reunió dos dies després. Aquesta resolució va ser anunciada a la guanyadora del concurs el mateix divendres anunciant-li que si no eliminava un dels elements de la composició guanyadora el premi seria declarat desert. Aquest element es tracta d’una grua de construcció que forma part del conjunt i que, segons el mateix regidor de festes, Carles Rovira, no podia ser acceptada pel govern municipal, contravenint, així doncs, la decisió de la Comissió de la Festa Major. Aquesta condició va ser rebutjada per la mateixa artista, Sílvia Isach, justificant que l’element indicat era part de la composició i que sense ell el conjunt no tindria sentit.  Segons Isach, l’actitud del regidor de Festes en el moment d’anunciar-li la decisió de l’Ajuntament va ser poc respectuosa amb les persones que formen part del jurat de la Comissió i amb ella mateixa, i demana que no es contradigui la decisió del jurat per una qüestió política. Per Isach la grua és un element més del paisatge habitual del poble i compleix, doncs, amb les bases del concurs. D’altra banda, alguns membres de la comissió de Festa Major, han donat ple suport a l’artista i han expressat la seva total disconformitat amb la decisió de l’Ajuntament que consideren fora de context i injustificada. Segons ells, la composició era molt bona estèticament i clarament guanyadora, tal i com ho demostra la unanimitat de la votació. D’altra banda, l’artista riudebitllenca ha demanat que la decisió de l’Ajuntament li sigui notificada per escrit de forma oficial perquè en quedi constància.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: