Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Primeres dones conductores d’autobusos i autocars dins el projecte Hinterland

El mes de març, va finalitzar al Consell Comarcal la formació teòrica d’un curs gratuït per obtenir el carnet de conduir autobusos i autocars destinat a dones en situació d’atur.

Aquest curs, que inclou la formació teòrica i les classes pràctiques, està organitzat pel Servei de Desenvolupament i Ocupació en el marc del projecte Equal Hinterland. En el projecte hi participen com a socis els consells comarcals de l’Anoia, l’Alt i el Baix Penedès, el Bages, el Garraf, la Segarra i el Consorci de Municipis del Lluçanès, i està subvencionat per la Unió Europea. Els objectius específics del Hinterland són reduir els handicaps que frenen la inserció de les dones i les persones nouvingudes al mercat laboral: la falta de capacitació per a la inclusió sociolaboral, les dificultats de conciliació amb la vida familiar i els problemes de mobilitat. Les 6 dones de la comarca que van finalitzar la formació teòrica per obtenir el carnet D el mes de març, han aprovat ja l’examen teòric. Ara ja hi ha una alumna d’aquest curs que ha aprovat els exàmens pràctics de pistes i circulació, la Cristina Camacho, veïna de Puigdàlber, que actualment està buscant feina en aquest sector; i una segona, Mercè Agüera, de St. Llorenç d’Hortons, que ha estat contractada per Transports Metropolitans de Barcelona com a conductora del metro de Barcelona, amb la perspectiva que, quan acabi la formació necessària, serà contractada com a conductora d’autobusos metropolitans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: