Dissabte, 18 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Avui comencen a Santa Margarida i els Monjos els actes del Memorial Democràtic 2.007

Els actes els encetarà una conferència de l’historiador Ramon Arnabat que parlarà de la II República al Penedès. La xerrada tindrà lloc a la Biblioteca, a les 8 del vespre.

Dissabte es durà a terme una jornada de portes obertes als refugis Antiaeris del Serral i de la Margaridoia, des de les 11 del matí a les 2 del migdia i de 5 a 7 de la tarda. Al matí, a les 12, també es durà a terme una visita guiada a l’exposició Capa, Aquí, que continua a la Masia Mas Catarro. Les visites són gratuïtes però s’ha de demanar hora prèvia al telèfon 93 898 02 11.

Aquest diumenge es reprendran els actes de nou amb la jornada de portes obertes als Refugis Antiaeris del Serral i de la Margaridoia, entre les 11 del matí i les 2 del migdia.

Els actes del Memorial Democràtic 2007 continuaran dimecres vinent amb la presentació del llibre A l’Ombra del Vesper, un volum escrit per l’historiador Daniel Sancho que ha recollit el testimoni de les persones que van viure el temps de la guerra i la repressió posterior al municipi. El llibre es presentarà en una caixa que inclou un disc compacte de regal amb un muntatge audiovisual ,elaborat per Jordi Escofet, Daniel Sancho i Jaume Girona, que permet veure i escoltar els testimonis que han cedit els seus records per a l’elaboració del llibre i que van ser enregistrats en suport televisiu.

 

 

La presentació es farà a les 7 de la tarda, a la sala de la Societat Coral La Margaridoia i comptarà amb la presència de l’historiador Andreu Mayayo que pronunciarà una conferència sobre el temps de la república.

En acabar, les persones que ho desitgin podran visitar el Refugi antiaeri de la Sala, que l’Ajuntament va recuperar amb motiu de la celebració de les I Jornades sobre l’Aviació i la Guerra Civil que es van dur a terme al municipi el passat mes d’octubre.

 

Els actes es clouran dijous dia 19 d’abril amb una nova edició dels àpats de guerra i postguerra que en aquesta ocasió s’adreçaran especialment a les persones que van col·laborar en la confecció del llibre. El sopar començarà a les 9 del vespre i es durà a terme al restaurant Sant Josep amb un menú de tast que inclourà algunes de les menges principals, i en moltes ocasions úniques, dels temps de guerra i postguerra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: