Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat ha exigit al Ministeri la inversió de més de 2.000 milions a Rodalies

El diputat socialista Roberto Labandera ha anunciat que en la reunió del passat 2 de març a Madrid, entre la Generalitat de Catalunya i la direcció de RENFE, s’ha iniciat la negociació per aplicar la inversió prevista de 1.800 milions d’euros establerts en el protocol signat al setembre passat, que se sumen als 260 milions d’euros del Pla de Xoc.

El passat 15 de novembre es va posar en marxa un Pla d’Actuacions Urgents per millorar el servei. Aquest Pla incorpora l’avançament en electrificació, senyalització i manteniment preventiu, la incorporació de més personal especialitzat per reforçar el servei d’assistència immediata de manera que es pugui solucionar qualsevol incidència amb la més gran rapidesa, la incorporació de 41 nous trens CIVIA, dels quals ja han entrar en servei 8 unitats, de manera que es pugui assegurar durant el 2007 que en hores puntes els tres de les línies C1, C2 i C4 ( San Vicenç de Calders –Barcelona, per Vilafranca) , entre d’altres línies, siguin de doble composició, incrementant la capacitat del sistema i el confort dels passatgers. Labandera també ha declarat que per assegurar la ràpida resposta a qualsevol incidència, ADIF ha desplegat una flota d’autobusos permanent distribuïda entre l’estació de Sants i a diversos punts de la xarxa de rodalies.

 

El diputat socialista, declarava que un cop s’ha fet l’anàlisi de les causes dels incidents que han afectat la xarxa de rodalies es demostra que el 67% de les avaries o incidències tenen el seu origen en els dèficits d’inversió i la manca de planificació dels governs de des del 1997 fins al 2004 ( responsabilitat del PP i de CIU), prop del 13% corresponen a les obres de l’AVE; i un percentatge molt reduït tenen causes diverses no imputable a l’operador o al gestor d’infraestructures. ( atropellaments, objectes a les vies, etc).”

Finalment, i en relació a la reclamació de les competències en matèria ferroviària, el diputat pendesenc assegura que en la pròxima reunió bilateral Estat-Generalitat sobre infraestructuras del transport, que tindrà lloc en les properes setmanes, s’inclourà a l’ordre del dia el tema dels traspassos dels serveis ferroviaris de rodalies. El govern de la Generalitat vol que es traspàs es faci un cop s’hagi fet la inversió acordada en la xarxa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: