Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Institut Eugeni d’Ors no reprendrà l’activitat abans de divendres

Després d’una reunió que s’ha aquesta tarda al mateix Institut, s’han iniciat el treballs per tal de retirar els elements del sostre caiguts i els que encara podrien representar un perill. Les activitats escolars no es reprendran abans de divendres, i les obres de reparació definitiva dels danys, no es farà fins a l’estiu.

L’institut vilafranquí ha suspés les classes aquest matí per tal de poder retirar la ferralla de dalt dels arbres, i evitar el perill que la caiguda de ferros podria suposar per els alumnes. A quarts de vuit del vespre d’ahir el fort vent que bufava va trobar una escletxa a la coberta de planxes metàl.liques del sostre de l’Institut Eugeni d’Ors i les va fer saltar en un efecte de domino, arancant unes tres quartes parts de la coberta de tot l’institut.

El director de l’Institut , Toni Resta, explicava que malgrat l’espectacularitat dels fets l’estructura de l’edifici no està danyada i que ha saltat només la coberta metàl.lica que es va instal.lar damunt de la teulada ara fa tres anys.

A aquella hora hi havia classes de batxillerat, de cicles formatius i de l’Escola d’Adults, que van ser desallotjats amb la col.laboració dels Bombers i la policia local, i sense que es produís cap dany personal.

Aquesta tarda s’ha fet una reunió al mateix centre amb la presència del director del servei territorial de Barcelona Comarques del Departament d’Educació, Camil Fortuny, que ha comentat que ja s’ha començat a treballar per retirar el sostre. Fortuny ha comentat que caldrà ara esperar fins a l’estiu per fer la reparació definitiva, ja que s’han de retirar les uralites antigues, i ara no hi ha temps material per fer-ho ja que s’ha de reprendre el curs.

 

Mentre no es faci aquesta reparació definitiva, el que es farà és tapar els forats i fer les actuacions pertinents per tal que el sostre actual permeti continuar amb el curs.

Per la seva banda, el director del Centre s’ha refermat en que l’accident no ha malmès l’estructura de l’edifici, i que un cop s’hagin retirat els elements que s’han després i els que han quedat mig penjats encara del sostre, es podran reprendre les classes amb normalitat. En principi hauria de ser de cara a divendres, però caldrà que alumnes, pares i mares estiguin atents a la web de l’institut i a Ràdio Vilafranca per tenir la confirmació de darrera hora.

 

 

Així mateix, la regidora d’educació de l’Ajuntament, Lourdes Sanchez, ha comentat també aquesta mateixa tarda a l’Institut que els treballs d’urgència que s’estan fent s’allargaran com a mínim 48 hores, dia i nit. Aquestes actuacions poden comportar algunes molèsties als veïns, però des de l’Ajuntament s’ha demanat paciència perquè és una acció de necessitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: