Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’exposició Ficar-hi el nas, a la Capella St Joan, convida a descobrir el món de les olors

Es tracta d’una aproximació al món de les olors des de la perspectiva de la biologia, de la cultura i de l’experiència d’olorar. En gran mesura la cultura occidental crea i produeix per als sentits de la vista i l’oïda; deixant de banda el sentit de l’olfacte.

L’exposició, organitzada per la Fundació “La Caixa” amb la col·laboració de l’Ajuntament, es divideix en dues parts. En un primer terme i des d’una vessant més teòrica, s’explica com es produeix biològicament la captació de les partícules oloroses, com es transmet el senyal nerviós de l’òrgan olfactiu al cervell i com la nostra ment conforma el complex fenomen de la percepció. Però la part més extensa i important de l’exposició està pensada des d’una vessant totalment pràctica i interactiva. Consisteix en la mostra de 60 essències naturals amb la finalitat que el visitant pugui tenir l’experiència d’olorar-les.

Cadascuna de les 60 essències que inclou l’exposició va acompanyada d’un fotografia del que estem olorant i d’una descripció que permet aprendre a utilitzar correctament adjectius aplicables al sentit de l’olfacte. Tots els textos explicatius que presenta la mostra estan traduïts al llenguatge braille.

En el marc de l’exposició, la Fundació “la Caixa” i el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca han organitzat diverses visites guiades adreçades especialment als escolars.

L’exposició es podrà visitar del 22 de febrer al 18 de març a la Capella Sant Joan de dimecres a dissabte, en l’horari habitual de la capella.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: