Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tot i el fred es celebra una nova edició del popular aplec de Sant Pau

A les onze del matí es produirà el repic de campanes i la celebració eucarística en motiu de l’aplec popular a la muntanya de Sant Pau

Tot i el sol, tímid del matí i la baixa temperatura més d’un centenar de persones han participat de l’eucaristia i d’aquestes primeres hores d’aplec.Aquest any i com a convidats han presenciat aquest aplec els gegants de Pacs, que han participat en la festa amenitzada musicalment per la formació Turut Bonaigua. Aquesta formació ofereix el "BALLDEPAGÊS", un ball participatiu i que representa al ball que s’havia fet sempre als pobles de muntanya.També es podia veure exposada la reproducció de l’antiga ermita de Sant Pau, una ermita que data del segle XIV. Joan Anton Sadurní també remarcava la necessitat de reconstruir aquest ermita, una fita que s’han proposat aconseguir el 2010, l’any en que es celebrarà el seu centenari. Precisament, l’obsequi que es donava als assistents a l’aplec era un tríptic amb les fotografies d’antigues ermites i convents de l’entorn de Vilafranca, que de la mateixa manera que l’ermita de Sant Pau necessiten una restauració urgent: Per posar el punt i final a l’aplec a la una del migdia es celebrava el vermut popular i un dinar de germanor per acomiadar-se fins l’any que ve

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: