Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’inicien les obres de restauració de l’església de Sant Miquel, a Olèrdola

El Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Àrea de Planificació i Acció Territorial de la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat han impulsat la redacció d’un projecte de restauració i de recerca de l’església, aprovat i adjudicat a finals de 2006 per un import de més de 637.000 euros.

El projecte arquitectònic ha estat redactat pels arquitectes Mercè Costa Martorell i Iñaki Ozcárix, col·laborant també les arquitectes Kathleen A. Lindstrom i Clara de Miquel. L’estudi històric i arqueològic previ ha estat realitzat per la responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Núria Molist, amb la col·laboració de l’arqueòleg i historiador, Josep Maria Bosch, de l’arqueòleg del Museu de Vilafranca, Jordi Farré, i de la historiadora Carolina Batet.

Les obres de restauració de les esglésies preromànica i romànica de Sant Miquel d’Olèrdola, iniciades aquest gener, es preveu que es perllonguin al llarg de 2007.

L’església de Sant Miquel d’Olèrdola és avui un dels elements arquitectònics més destacats del conjunt històric d’Olèrdola. A més de l’innegable interès històric, l’edifici té un reconegut valor arquitectònic. L’actual església de Sant Miquel es conserva dempeus des de fa més de mil anys i va estar en ús fins a la fi del segle XIX. Situada a la part alta del turó del mateix nom, la seva silueta es divisa des de bona part de la plana penedesenca.

 

La present actuació ha de permetre l’estudi científic de les característiques arquitectòniques, històriques i arqueològiques de l’església, i també la conservació de les característiques tipològiques d’ordenació espacial, volumètrica i morfològiques més remarcables.

El Museu d’Arqueologia ha programat, en el marc de les obres de restauració, visites comentades i activitats diverses adreçades a totes les edats i relacionades amb el món medieval.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: