Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de 14.000 persones han visitat l’ exposició de l’ Associació de Pessebristes de Vilafranca

Els diorames d’aquestes festes estan causant sensació i quan encara falten uns vint dies perquè l’ exposició tanqui portes, ja s’han superat els 10.000 visitants de l’ any anterior.La mostra, que per primera vegada està a la Capella dels Dolors, ja ha rebut més de 14.000 persones.

Josep Anton Plans de l’ Associació de Pessebristes de Vilafranca es mostra molt satisfet amb aquesta resposta i a més, afegeix que enguany els diorames han quedat especialment reeixits.

Els pessebristes vilafranquins presenten 17 diorames i un pessebre popular. Tot i que els continua faltant un relleu generacional, estan contents perquè han aconseguit 3 pessebristes nous.

Les escenes que recreen els diorames presenten el naixement de Jesús, buscant hostatge, l’Anunciació als pastors, la fugida d’Egipte o un dels associats ha apostat per una rondalla popular que ha titulat Per Nadal, cada ovella al seu corral.

Encara que no es perceben, tècnicament els diorames presenten novetats.Els pessebristes vilafranquins han anat substituint les tradicionals plaques de guix per porexpan amb l’objectiu d’eliminar pes. I és que durant molts anys creaven els diorames “in situ”, al carrer de la Palma, però al perdre aquest espai s’han vist obligats a crear-los a casa i traslladar-los a la sala on els exposaran a principis de desembre.

 

Tal com marca la tradició, l’exposició de diorames de l’Associació de Pessebristes de Vilafranca es pot visitar fins La Candelera, a la Capella dels Dolors, a costat del Museu.

Fins aquest diumenge l’horari és els feiners de 6 a 9 del vespre i els dissabtes i festius de 12 a 2 del migdia i de 6 a 9 del vespre. Del 13 al 21 de gener, només estarà obert els dissabtes de 6 a 9 del vespre i els diumenges de 12 a 2 del migdia i de 6 a 9 del vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: