Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres del Museu de Vilafranca ha posat en marxa un Pla Integral de Conservació dels fons

Aquesta setmana comencen les obres de millora de la Capella de Sant Pelegrí, donant el tret de sortida de les obres de reforma de les actuals instal.lacions que continuaran tot seguit amb la millora de l’edifici del Palau Reial i l’enderroc de Cal Pa i Figues. Unes obres que comporten la necessitat de fer el trasllat dels fons del museu.

La directora del Museu del Vi, Montse Iniesta, ha avançat a la nostra emissora que aprofitant aquesta circumstància s’ha optat per tirar endavant un Pla Integral de Conservació Preventiva dels fons que té una importància remarcable de cara al futur. De moment s’ha iniciat el trasllat de les peces que hi havia exposades a la sala de les Arades, i continuarà per el Celler, la sala Pau Boada i l’Impluvium. Aquesta primera etapa del trasllat només afectarà a un 15% dels fons que conserva el Museu, però permetrà donar a conèixer a la ciutadania la riquesa dels fons. Des del passat mes de novembre, a més, s’està fent servir de manera pilot un nou programa informàtic de gestió de col.leccions desenvolupat per la Generalitat. En les tasques de preparació del trasllat i catalogació hi treballen tres equips. La primera fase d’aquest trasllat correspon a un volum de 2.200 peces, d’un total d’11 mil que hauran de ser traslladades mentre es realitzin les obres. D’aquest procés en sorgirà una primera exposició videogràfica que s’inaugurarà el proper estiu un cop hagin finalitzat les obres de reforma de la Capella de Sant Pelegrí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: