Dissabte, 8 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal organitza tallers d’educació bucodental a les escoles

El Servei d’Educació del Consell Comarcal, en col·laboració amb Departament de Salut de la Generalitat, ha organitzat 32 tallers d’educació bucodental per als alumnes de Primària de les escoles públiques i privades concertades de la comarca.

Els tallers s’impartiran durant aquest curs escolar, fins el mes de febrer, i seran gratuïts per als alumnes i les escoles. En total, hi assistiran més de 700 nens i nenes d’entre 5 i 11 anys de 29 escoles de l’Alt Penedès.

<p align="left">Cada taller t&eacute; una durada de 75 minuts i consta d&rsquo;una part te&ograve;rica i una part pr&agrave;ctica. En la part te&ograve;rica, els alumnes aprenen a con&egrave;ixer els elements que formen la boca, a distingir els diferents tipus de dents i a saber quina funció fa cada element; es familiaritzen amb els estris d&rsquo;higiene bucal i aprenen quina &eacute;s la forma correcta de raspallar-se les dents i de fer els glopeigs amb fluor; tamb&eacute; se&rsquo;ls explica qu&egrave; &eacute;s la c&agrave;ries, com es forma i quins aliments l&rsquo;afavoreixen; per acabar, reben informació sobre els problemes de salut oral m&eacute;s habituals. Despr&eacute;s de l&rsquo;exposició te&ograve;rica, es fa un joc de veritats i mentides a partir d&rsquo;un joc de papirofl&egrave;xia i unes preguntes adaptades a l&rsquo;edat dels alumnes.

<p align="left">En la part pr&agrave;ctica del taller, cada alumne rep un kit amb un raspall, pasta de dents i solució fluorada, i practica la raspallada i el glopeig segons les instruccions de la responsable del taller. Despr&eacute;s, es comproven els resultats amb l&rsquo;ajut de la pastilla de control de placa i es responen els dubtes que vulguin plantejar els nens i les nenes.

<p align="left">&nbsp;

<p align="left">Amb els tallers d&rsquo;educació bucodental, el Consell Comarcal de l&rsquo;Alt Pened&egrave;s i la Generalitat de Catalunya volen contribuir a crear h&agrave;bits quotidians d&rsquo;higiene oral entre la població i a millorar la salut bucodental dels infants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: