Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Comissió d’Urbanisme de Barcelona aprova el POUM d’Olèrdola.

El POUM d’Olèrdola es va aprovar definitivament en la sessió de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona el passat 14 de desembre condicionant-lo a que l’Ajuntament d’Olèrdola redactés un Text Refós on inclogués les esmenes previstes per la Comissió.

El Ple de la Corporació primer i la Comissió d’Urbanisme després hauran de donar el vist-i-plau a aquest text refós i posteriorment s’haurà de publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Aquesta Comissió depenent de la Generalitat s’encarrega de vetllar perquè el plantejament dels municipis compleixi la normativa i la seva aprovació definitiva és un requisit imprescindible perquè el POUM pugui ser executiu. El mateix alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, s’encarregava de presentar el POUM davant els membres de la Comissió d’Urbanisme. L’alcalde recordava que rebre l’aprovació de la Comissió d’Urbanisme no era pas un requisit fàcil i mostrava la seva satisfacció perquè amb l’aprovació rebuda per part d’aquest òrgan s’està en disposició de complir un dels principals reptes d’aquest mandat municipal, arrossegat des de la passada legislatura, i es podrà aprovar el text refós del POUM de manera definitiva abans del proper mes de maig”.

La Comissió d’Urbanisme ha instat a introduir petites modificacions que no varien el contingut substancial del POUM. Aquestes modificacions, d’obligat compliment, tenen a veure amb ajustaments tècnics a la normativa i amb la correcció d’errors de detall detectats.

 

L’Ajuntament ha d’enviar el text refós introduint les modificacions a la mateixa Comissió d’Urbanisme, per després ja procedir a l’aprovació definitiva per part del ple municipal.

L’ajuntament preveu poder enviar a la Comissió d’Urbanisme el text refós amb les modificacions plantejades al POUM en un termini no superior als tres mesos, amb la qual cosa s’estaria en disposició d’aprovar el text refós del POUM abans de la celebració de les properes eleccions municipals, el mes de maig. Tot i així el nou POUM no seria d’aplicació ni produiria plens efectes fins que sigui íntegrament publicat al Diari Oficial de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: