Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El vilafranquí Pere Martí publica el seu desè llibre L’avi ocellaire

La col.lecció Ales de paper de Lynx Edicions, en la qual Martí ja havia publicat Els tresors del bosc, edita ara L’avi ocellaire per a nens i nenes a partir de 7 anys.

L’avi ocellaire és l’avi d’en Pau, que viu amb ell i els seus pares fins que ingressa a una residència. El seu autor, el professor de l’Eugeni d’Ors Pere Martí, reconeix la duresa de la història però lamenta que sovint quan es prenen aquest típus de decisions no es tenen en compte els infants.

En el conte de Martí, la relació entre l’avi i el nét és molt intensa perquè el Pau l’ajuda a cuidar els seus ocells. L’ingrés a la residència de l’avi comporta que el Pau es faci càrrec dels seus ocells. Aquesta marxa l’entristeix molt i el nen buscarà maneres d’anar-lo a visitar per poder estar-hi a prop i parlar-li de les seves caderneres, pinsans i verdums.

Segons Martí, és un llibre curt però intens i per mitigar la duresa de la història proposa dos finals: un més realista i un final per als qui no agraden els finals tristos.

L’avi ocellaire inclou, com la resta de llibres de la col.lecció Ales de paper, un apèndix científic que en aquest cas tracta sobre les caderneres. Pere Martí recomana la lectura del seu desè llibre, tant als adults com als infants als quals inicialment va destinat.

L’avi ocellaire està il.lustrat a tot color per Jordi Vila, que Martí considera un dels grans il.lustradors del país.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: