Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat proposa declarar el Parc del Foix com a Zona d’Especial Protecció de les Aus

La Generalitat ha proposat que el Parc del Foix, que forma part de la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona i integra els municipis de Castellet i la Gornal i Santa Margarida i els Monjos, sigui declarat Zona d’Especial Protecció de les Aus per la Unió Europea.

A principi de setembre, la major part de la superfície protegida del Parc del Foix ha estat inclosa en la Xarxa Natura 2.000 i ha passat a ser zona PEIN, el Pla d’Espais d’Interès Natural. Fins ara, només era dins el PEIN una zona reduïda molt propera al pantà del Foix.

El Parc del Foix ocupa 2.900 hectàrees de territori entorn al riu i al pantà del Foix, als municipis de Castellet i la Gornal i Santa Margarida i els Monjos. L’interès de l’espai se centra tant en la gran varietat d’ambients ecològics que s’han generat a l’entorn del pantà, una de les poques zones humides del Penedès, com en el ric patrimoni arquitectònic i històric vertebrat al voltant dels castells de Penyafort i de Castellet, de gran importància estratègica durant l’edat mitjana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: