Dimarts, 19 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos diu que el lleuger increment del preu del raïm no els permet cobrir costos

Com a pagesos, Josep Esteve i Josep Marrugat, se senten satisfets per la verema 2006 que qualifiquen de collita normal pel que fa a la quantitat, però excel·lent respecte la qualitat. Ara bé, els dos responsables de la Unió de Pagesos a l’ Alt Penedès lamenten que l’ínfim augment de preu del raïm no els permetrà cobrir costos i per tant, continua oberta la crisi del sector.

Aquesta campanya, els elaboradors de vi base han pagat 0’27 euros per quilo en 10 graus més que l’ any passat. Preu que, segons Esteve, ja haguessin signat a les Taules de Negociació de l’ any passat, tot i que no cobreix costos.

Josep Marrugat diu que encara no es pot dir que s’hagi sortit de la crisi, però sí que observen un canvi de tendència. Per Esteve, els preus d’aquest any suposen un respir però la crisi continua i la única solució passa per el diàleg, com a altres zones de l’ Estat.

Per tant, tornen a demanar que es reobrin les Taules de Negociació del raïm blanc i del negre i a l’ Administració que forci acords.

Unió de Pagesos també recorda que els pretextos de l’agroindústria per no apujar preus han quedat superats: les vendes de cava han pujat en els primers sis mesos de l’ any i el boicot es dóna per acabat. Per tant, ara, el sindicat està a l’ espera que realment aquest lleuger augment de preus es traslladi al preu del vi

Una altra petició que fa el sindicat és el compliment dels reglaments per part dels Consells Reguladors de les 3 Denominacions d’Origen que conviuen al Penedès.

D’altra banda, un any més, el sindicat vol tenir veu a la coronació de la Reina del Cava però estan pendents que la Confraria del Cava els doni el vist-i-plau per intervenir i llegir un manifest.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: