Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Estalella i Graells celebra l’acte institucional de celebració del 50è aniversari

Aquest acte celebrat al saló de se Plens de l’Ajuntament de Vilafranca va comptar amb la presentació del llibre que recull la història de l’escola des del 1956 i fins el 2006.

El saló de Plens de l’Ajuntament es va omplir de pares, mares, alumnes, professors i persones que en el transcurs d’aquests 50 anys han estat relacionades amb l’Escola Estalella i Graells, una escola que enguany compleix mig segle de vida. Aquest era l’acte central del programa d’activitats relacionades amb l’aniversari i va servir per presentar el llibre “50 anys d’escola Estalella, 1956,2006. Una escola pública a Vilafranca per una educació integradora”.La presentació d’aquest llibre, que recull tal com el títol indica les històries i vivències de 50 anys d’escola, va anar a càrrec d’Oriol Vendrell i Sellarès, mestre que exerceix la seva professió des de fa 40 anys 30 dels quals formant part de l’equip educatiu de l’Estalella. Oriol Vendrell va explicar que el llibre pretén ser un recull de vivències sobretot d’alumnes i professors. Un total de 35 col·laboracions en forma de narracions queden entrellaçades amb un fil conductor, un manuscrit de Josep Cendra, director de l’escola en els primers anys de l’escola i que narra les principals activitats que s’hi van realitzar.

També en aquest acte institucional es van poder sentir els himnes de l’escola. El primer d’aquests de l’any 1957 i escrit per Ángel Vga i musicat per Mossèn Josep Maideu. Després de recuperar el manuscrit d’aquest himne i també dins els actes de celebració del 50è aniversari alumnes i professors han creat un nou himne. Seguidament l’alcalde va obsequiar a l’escola un quadre com a recordatori d’aquest dia. Un dia molt especial per als actuals mestres del centre.

Els actes d’aniversari continuen i un dels principals tindrà lloc el proper 3 de novembre, amb un sopar d’aniversari que pretén reunir a exalumnes, mestres, exmestres, pares, mares i personal de l’Estalella i Graells, un centre educatiu que s’inaugurava un 1 de setembre de 1956, i que és l’escola pública en actiu més antiga de Villafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: