Dissabte, 8 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els cinemes Bogart de Vilafranca tanquen després de 23 anys

Els cinemes Bogart van fer ahir les seves darreres projeccions. Després de 23 anys, el Bogart deixa de projectar i Vilafranca es queda amb les sales del Kubrick i el Casal.

"Alatriste" era la pel·lícula que deia adéu ahir a partir de les deu del vespre a les projeccions de la sala 1 del cinema Bogart. Els espectadors que assistien a aquesta darrera sessió ho comentaven a l’entrada del cinema i parlaven del tema amb el propietari, Cisco Olivella, amb la seva família i amb els treballadors. Alguns dels espectadors deien, abans d’entrar, que els feia certa llàstima perdre un espai on han passat moltes hores mirant pel·lícules. Altres sabien que el Bogart tancava però no eren conscients de ser els darrers espectadors d’aquests cinemes històrics de Vilafranca. Bogart Multicines es va inaugurar oficialment el 14 de juliol de 1983. En aquell moment, es va felicitar el matrimoni Olivella per posar en marxa aquella iniciativa que enriquia la cultura de Vilafranca potenciant el cinema a la vila. L’obertura del Bogart tenia lloc en un moment de declivi que es devia més a la qualitat dels establiments que no pas al propi sector. Una de les persones que ha seguit la història del cinema a Vilafranca més de prop és Joaquim Jubert, que va fer durant molt de temps les cròniques cinematogràfiques al setmanari el 3 de Vuit i que ara treballa a la llibreria L’odissea. Jubert opina que el Bogart va ser tota una revolució per la qualitat que desprenia. A més, els propietaris sabien combinar la projecció de pel·lícules comercials amb altres d’un circuit més petit, de manera que la oferta era variada. Jubert destaca que, ara, l’oferta es veurà afectada i la gent marxarà a altres sales de Vilanova i El Vendrell. Bogart multicines també ha estat seu d’una entitat que aviat acomplirà el seu quarantè aniversari, Cine Club Vilafranca, i de la Mostra de Curtmetratges de Vilafranca. A més, ha organitzat activitats que s’han convertit en una tradició, com el concurs sobre els Oscars de Hollywood, i ha col·laborat amb nombroses entitats de la vila per programar actes conjunts. D’altra banda, el Bogart ha rebut reconeixement de la generalitat en tres ocasions com a millor sala exhibidora.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: