Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos reclama de nou un preu digne per al raïm i el vi a Vilafranca

El sindicat continua fent accions de protesta en el marc de la campanya Viticultors en lluita per un preu digne del raïm i el vi. Ahir al matí, una quinzena de membres del sindicat ha penjat un text de denuncia a la façana lateral de l’ Ambulatori on es pot llegir “A les portes de collir, sense preu tornarem a patir. Les taules de negociació, de res han servit i l’ Administració el joc els ha seguit. Pels elaboradors enriquir i la pagesia fer morir”.

La idea dels viticultors era afegir el text al mural sobre la qualitat dels vins del Penedès que hi havia en aquest paret però s’han trobat que ha estat esborrat del tot, fins i tot el mapa de les 3 comarques que configuren la DO Penedès.

El coordinador comarcal d’Unió de Pagesos, Josep Esteve, ha alertat als que esborren les seves reivindicacions que hi tornaran.

Al tractar-se d’una època de pre campanya, Unió de Pagesos ha preferit no convocar la tractorada dels dos últims anys per evitar que els partits en facin electoralisme i tot i que no deixen de banda les reivindicacions, han preferit fer aquest acte simbòlic.

Els pagesos recorden que la taula de negociació del preu mínim del raïm blanc porta 3 anys constituïda, sense cap acord assolit.

Quant a la verema està previst començar a collir el macabeu a final d’agost. Segons Esteve, la collita es preveu inferior en quantitat i de gran qualitat.

Els viticultors de la Unió de Pagesos denuncien que l’ actual conseller d’Agricultura manté la mateixa línia del conseller Siurana en el sentit de no involucrar-se i li reclamen que com a representant de l’ Administració forci les negociacions amb els elaboradors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: